Hulladékszállítás

Hulladékszállítás segítségével Ön is rövid időn belül megszabadulhat az összegyűlt kis- és nagyméretű háztartási berendezésektől. Ismerje meg a hulladékszállítással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, és gondoskodjon környezetbarát módszerekkel a fuvarozásról! 

 

Válasszon minket, mert: 

  • Rövid határidővel és precízen dolgozunk a szállítások során. 
  • Már az első beszélgetésünk közben pontos ajánlatot nyújtunk Önnek. 
  • Szakszerűen és szabályosan szállítunk az Ön által kijelölt helyszínre. 
  • Biztonságosan és sérülésmentesen juttatjuk célba a rakományt. 
  • Építkezések és egyéb munkaterületek számára is segítünk. 
  • Budapest és Miskolc környékén extra rövid idő alatt szállítunk. 

Milyen tárgyak esetén ajánlott a hulladékszállítás?

A hulladékszállítás bármilyen lakossági hulladék eltávolítására alkalmas megoldás. A különböző háztartási berendezések, szakmai szóval a fehéráruk lehetnek akár hűtőszekrények, mosógépek és egyéb gyakran használatos készülékek is. Az elromlott, javíthatatlan szórakoztató elektronikai eszközök elszállítása is gyakori kérésnek számít ügyfeleink részéről. 

A régi HiFi tornyok, TV-k és rádiók, illetve további elektronikai berendezések többsége már veszélyes hulladéknak számít. 2005 nyarán a kiterjesztett gyártói felelősség elve szerint kötelező az elektromos készülékek forgalmazóinak megszervezni a hulladékszállítás teljes menetét. A bevezetett rendelet célja, hogy a hulladékok összegyűjtésre kerüljenek, és felhasználható részeiket újrahasznosítsák a hulladékfeldolgozó telepek. 

Érdemes megjegyezni, hogy a lakosság térítésmentesen adhatja le az elektromos készülékeket a kijelölt hulladékgyűjtő telepeken. Az ilyen jellegű hulladékok azonban leadhatók az elektronikai eszközöket forgalmazó vállalatoknál is.

Miért fontos a szakszerű hulladékszállítás?

A hulladékszállítás fokozott figyelmet igénylő tevékenység, különösen akkor, ha veszélyes hulladék szállításáról van szó. A környezetvédelem érdekében fontos, hogy az építkezésen felgyülemlett törmelékek és a lakossági hulladékok is újrahasznosító telepekre kerüljenek. A hulladékok egy része újra feldolgozható, amely környezetbarát újrahasznosítást tesz lehetővé.  

A hulladékszállítás elmulasztása akár jelentős bírságot is vonhat maga után, ezért érdemes még időben gondoskodni róla. A lakosságnál keletkezett hulladékok alapvetően két fő csoportra oszthatók. Léteznek szilárd települési hulladékok, illetve folyékony települési hulladékok is. Az esetleges bírság mértékét jelentősen befolyásolja a hulladék veszélyessége és károsító hatása, továbbá az okozott kár helyreállíthatóságának lehetősége is. 

Az Európai Unió hulladékszállítási rendeletének 2012-es bevezetése óta Magyarországon is szigorúbb és ellenőrzöttebb lett a logisztikai rendszer. Hazánkban jelenleg is zajlik a hulladékszállítás és feldolgozás fejlesztése. Különböző pályázatok segítik a településeket, hogy korszerű hulladéklerakó telepekkel fogadják az újrahasznosításra váró anyagokat. Célszerű tehát a szállítást előre megszervezni, hiszen velünk akár néhány perc alatt megoldhatja az ügyintézést. Pontos ajánlatot nyújtunk, amely ha megfelel Önnek, már rövid határidőn belül is elvégezhető a szállítás.

Hogyan tudunk Önnek segíteni?

  • Az első kapcsolatfelvételt követően már konkrét ajánlatot adunk az Ön egyedi igényei alapján. Felmérjük a feladattal járó munkálatokat, és szakszerűen felkészülünk a szállítás elvégzésére. Keressen minket bizalommal, és minden kérdésére részletesen válaszolunk.
  • Veszélyes hulladékot is a szabályoknak megfelelően szállítunk a kívánt helyre. Legyen szó bármilyen hulladékról, a szállítási feladatokat tapasztalt kollégáink segítségével garantáltan ellátjuk. Költséghatékonyan és biztonságosan dolgozunk, és mindig a legideálisabb megoldásokra törekszünk.
  • Bútorszállítás esetén is kereshet minket. Költöztetések során a lomtalanítás mellett gyakori kérés a meglévő bútorok elszállítása is. Teherautóinkkal természetesen ipari területek és szórakozóhelyek, illetve egyéb vállalkozások számára is segítséget nyújtunk a bútorok sérülésmentes szállításában.